degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

Ripollet participa en el projecte Tecno-Talent Vallès amb Terrassa i Castellbisbal

19/03/2021

L'objectiu és impulsar la transformació digital i millorar l'ocupabilitat en el sector de la salut i el benestar.

La regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler, ha participat aquest matí a la sessió de presentació del projecte Tecno-Talent Vallès (TTV), en el que participen els Ajuntaments de Ripollet, Terrassa i Castellbisbal. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en el programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, que compta amb la col·laboració d'empreses del sector tecnològic, productiu, logístic i de serveis en l'àmbit de la Salut i el benestar. La seva finalitat és donar suport a les empreses que conformen aquesta cadena de valor, fomentant la seva transformació digital i l'ocupació de qualitat, evitant així la destrucció de llocs de treball.

Ripollet participa en el projecte Tecno-Talent Vallès amb Terrassa i Castellbisbal -Imatge 1- L'acte ha comptat amb la presència de més d'una seixantena de representants del món empresarial, així com dels tres ajuntaments que ja formen part d'aquest projecte i que a partir d'ara col·laboraran per enfortir el sector de la salut, en el qual ha incidit de ple la crisi de la COVID-19 i al qual s'hi dediquen un 5% de les empreses del Vallès.

La regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler, ha explicat que Ripollet s'ha volgut sumar a aquest projecte per diferents motius, entre ells l'alt índex d'atur al municipi i la difícil situació per la qual estan passant moltes empreses, les quals necessiten fer el salt cap al 4.0. "Si una cosa ens ha ensenyat la COVID és que hem d'estar molt preparades i hem de ser molt flexibles per afrontar els canvis", ha explicat Caler, tot afegint que aquest projecte és una oportunitat per "obrir un nou camí amb l'objectiu d'obrir noves portes, teixir aliances, treballar amb noves empreses, acompanyar-les en aquest salt cap al 4.0 i, molt important, generar ocupabilitat de qualitat".

Formar part d'aquest programa permetrà als municipis participants oferir itineraris d'ocupabilitat i formació a mida, amb orientació i capacitació professional de les persones participants al projecte, per tal d'actualitzar les seves competències digitals i formar-se en competències tècniques, cientificotecnològiques i transversals que requereix el sector empresarial del territori. De cara a les empreses, l'objectiu és oferir serveis a mida per impulsar la seva competitivitat i transformació digital, a través d'estudis gratuïts de consultoria, formacions, selecció i capacitació de personal qualificat. L'objectiu és implicar els agents clau del territori, tant públics, com privats i socials, i establir aliances estratègiques per fomentar un model socioeconòmic fort i estable.

NdP

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal