degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

La Biblioteca de Ripollet participa en la campanya 'Canvia el xip. Recicla'ls'

30/04/2021

La Biblioteca municipal acollirà un punt verd de recollida d'aparells elèctrics i electrònics.

La Biblioteca de Ripollet és una de les 68 biblioteques d'arreu del país que participa en la campanya 'Canvia el xip. Recicla'ls', impulsada per Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat. L'objectiu d'aquesta campanya és fomentar la recollida selectiva i el reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics a través de les biblioteques públiques de Catalunya. Es tracta d'allargar la seva vida útil, intensificant la implicació de la ciutadania en la reducció de residus i en el canvi de sistema cap a una economia circular, que prioritzi el reaprofitament i valorització dels residus com a productes nous.

La Biblioteca de Ripollet participa en la campanya 'Canvia el xip. Recicla'ls'  -Imatge 1- La campanya 'Canvia el xip. Recicla'ls' es va iniciar a finals de l'any 2019, però es va haver d'interrompre a causa de la crisi provocada per la Covid-19. Té com a horitzó els Objectius de Desenvolupament Sostenible del Pla Nacional per a la implementació de l'Agenda 2030 a Catalunya.

Amb la col·laboració de les centrals de biblioteques, de la Gerència de Serveis de Biblioteca de la Diputació de Barcelona i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i Biblioteques de Barcelona, s'ha organitzat una programació d'activitats a les biblioteques participants, fins al 12 de juny, amb activitats com ara tallers, exposicions, vídeo fòrums i conta contes, entre altres.

A la Biblioteca de Ripollet es realitzaran les següents accions:

Dilluns 17 de maig, a les 17.30 h, Conte i espectacle de màgia 'Canvia el xip: recicla'ls!'

Del 9 al 14 de juny, Exposició 'Canvia el xip. Recicla'ls'

També s'instal·larà un nou punts verd de recollida d'aparells elèctrics i electrònics, com a la resta de biblioteques participants.

Segons les darreres xifres disponibles, a Catalunya, el 2019 es van recollir un total de 44.859,47 tones d'aparells elèctrics i electrònics provinents de les aportacions ciutadanes, en creixement exponencial tal com demostren les dades que recull l'ARC. Els residus aparells elèctrics i electrònics (RAEE) recollits selectivament són tractats per gestors autoritzats, els quals els preparen per a la reutilització o bé els tracten per separar les substàncies perilloses i recuperar els materials que els componen, especialment aquells de més valor.

  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal