degradat blanc
ripollet.cat
Cultura
Equipaments
Tràmits
Ciutat
ombra

El Patrimoni Local de Ripollet en línia

29/04/2021




Benvinguts al Museu en línia
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus de 2020 i donada la impossibilitat d'organitzar accions presencials, a causa de la pandèmia de la COVID-19, l'Ajuntament de Ripollet va posar a disposició de tota la ciutadania diversos aspectes del patrimoni local en línia. Hi podeu trobar el bloc del CIP Molí d'en Rata, accedir a la col·lecció del Museuobert.cat, passejar per les visites virtuals, conèixer alguns dels nostres artistes o esportistes mitjançant el llenguatge de signes i també apropar-vos al mapa de patrimoni de Ripollet. Tot això, per poder gaudir de la riquesa del patrimoni local, des de casa.



- CIP Molí d'en Rata


- Blog. Per estar al al dia de les novetats i activitats del Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata.


 

- El Patrimoni de Ripollet en línia



- Museuobert.cat - Col·lecció en línia del CIP Molí d'en Rata. Per primera vegada podreu accedir virtualment al prop del miler de peces del fons patrimonial local a través de l'aplicació.




- Mapa del Patrimoni de Ripollet. Realitzat per la Diputació de Barcelona amb un exhaustiu llistat del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural per al seu ús en recerca, protecció, conservació i rendibilització social.




 

- Recursos multimèdia


- Visita virtual al Molí d'en Rata. Recorregut per les diferents dependències de l'edifici restaurat i el molí en marxa.




- Passejada virtual per l'exposició "Andreu Solà, un ripolletenc a la Catalunya modernista"




- Aproximació a la figura del pintor Andreu Solà i la seva obra per l'historiador de l'art Ricard Bru. Introducció d'Elena Vilalta. Amb la col·laboració de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat. (SUBTITULAT, CAL ACTIVAR ELS SUBTÍTOLS AL REPRODUCTOR DE YOUTUBE)



 

- La creació d'una escultura, explicada per la mateixa artista, Lluïsa Sallent. Vídeo editat i locutat per la mateixa artista amb imatges del seu arxiu personal. Acció educativa en línia, a través de les webs del CIP Molí d'en Rata de Ripollet i ripollet.cat, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni de 2020.




- La mirada tàctil (vídeos accessibles): "Protagonistes, ripolletencs que deixen petjada". Fem que els museus siguin accessibles. Per primera vegada, es poden visualitzar en format vídeo els personatges de l'exposició permanent en format vídeo.


 

   


     * Presentació

     * Andreu Solà i Vidal

     * Emma Maleras

     * Gaietà Renom 

     * Joan Creus i Molist 

     * Josep Maria Brull

     * Lluïsa Sallent    



  • Defensora de la Ciutadania
  • Blog Centre Cultural
  • Blog CIP Moli Rata
  • Blog Centre Cultural
  • Patrimoni virtual
  • FaceBook RipolletCultura
  • Twitter @culturaripollet
ombra
Pendent de validació W3C/WCAG.

Redacció i estil: Departament de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2014 © Departament de Cultura - Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00  |  Nota legal